teisipäev, 15. september 2009

Inimkatsed vol 8 ehk aasta täis!!!

balil
troopika


15. september 2008
Koduses Tallinna lennujaamas istub üks suurte kottidega tegelane ja löristab nutta, sest vaatamata rõõmule reisi unistuse täitumise üle, on ikkagi justkui kangesti kurb kodu ja kõik olemasolev sinnapaika jätta. See reisisell on natuke väsinud, natuke rutiini poolt räsitud ning natuke pettunud, et kõik ei olnud läinud täpselt nii nagu ta oli ette kujutanud. Reis on aja mahavõtmine ning lootus, et igapäevasest elust eemal olek ning distantsilt asjadele vaatamine annab kõigele uue hingamise.


Aasta aega hiljem

Balil Denpasari lennujaamas istub samuti veidi räsitud väljanägemisega rändur, aga seekord on oma töö ränduri kallal teinud hoopis päike, tuul ja rõõm. See tegelane ei lörista nutta, kuigi põhjust justkui oleks, sest seekord tuleb ka kodust ehk seekord vahepeal koduks saanud Balilt lahkuda. Lennujaamas istuv tegelane on hoopis hirmus õnnelik ja sisemist rahulolu õhkav, sest ta on õppinud täielikult nautima elu ning asjade kulgu just nii, nagu need parasjagu on. Kuigi ta tulevik on endiselt segane, on ta nüüdseks sellele andunud läbi mõistmise, et siin elus ei ole nagunii midagi püsivat ning kõik (nii hea kui halb olukord me elus) muutub nagunii pidevalt - milleks siis muretseda.


Epiloog

Rändur on selle aastase kogemuse eest hirmus tänulik. Tänulik äratundmise eest, et on vaja minna. Tänulik Tomile, kes unistusel ei lasknud ära jahtuda ja kellega koos oli seda niipalju lihtsam teoks teha. Tänulik oma armsatele lähedastele, kes mõistsid ja julgustasid vaba olema. Tänulik, et esimesed kuus kuud reisil erinevates maades rännates avardasid minu silmaringi mõõtmatult ning tänulik kõigi nende inimeste, kohtade ja hetkede eest, mis minu teele tulid. Tänulik kõigile õppetundidele sellel perioodil. Tänulik, et minu sees tekkis äratundmine, et ringi reisides ei jõua ma sinna, kuhu tegelikult hing ihkab. Tänulik, et ma leidsin omale teise armsa kodu – Ubudi Balil. Tänulik unikaalse võimaluse eest võtta kogu aeg maailmas selleks, et iseend paremini kuulata ja tundma õppida. Tänulik kõigile õpetajatele ja sõpradele, kes mulle suunda näitasid ning uksi uute teadmiste juurde paotasid. Tänulik iseendale muutuste ehk uute arusaamade ja väärtuste omandamise eest. Tänulik neile, kes on võtnud vaevaks süveneda, et neid märgata. Tänulik elamise eest!!


Marika, seesmiselt rikkam ja vabam ja õnnelikum


Äsja interneti leviaugust väljunud Tomilt tervitusi ning lubadus omapoolne aasta kokkuvõte panna üles hiljemalt järgmisel nädalal.

.

4 kommentaari:

Triin ütles ...

Marika, kas tuled nüüd Eestisse tagasi?

Ingrid ütles ...

Hei Marika
Tahaks kohe kuidagi nagu palju õnne soovida - peaaegu nagu sünnipäeval.
Sest kuidagi on tunne, nagu selle reisileminekuga oledki uude ellu ja uude iseendasse sündinud ning nüüd oled aastaseks saanud. :)
Tervitades,
Ingrid

marika ja tom ütles ...

Triin,
Ma ei tule nüüd Eestisse tagasi, vaid proovin uuesti ränduri elu maitsta, lootusega veel aasta ära olla:)

Marika

marika ja tom ütles ...

Ingrid,

Tänud õnnesoovide eest nii reisi kui iseendaks saamise puhul!!! See tee iseendasse on isegi huvitavam ja ägedam olnud kui kõik need nähtud kohad ja kogetud kultuurid. Uskumatu ja konarlik tee:). Kunagi tahaks sellest veidi pikemalt kas pajatada või kirjutada. Aga selleks ei ole vaja tegelikult kuhugi ära minna, lihtsalt aega on vaja enda jaoks võtta. Soovin sullegi iga päeva sisse iseenda avastamist!!! Laste abil peaks see muide päris ägedalt toimima!!!

Tervitusi,
Marika
Marika