teisipäev, 23. märts 2010

Tule koos minuga Peruud avastama ehk minu esimene päris töö sellel reisil!!!

Värske kraamiga otse turult

Päeval suvine, öösel sügisene

Elul on oma imelikud keerdkäigud ning oma plaanid meiega. Kui siin mõni blogi lugu tagasi just hõiskasin, et vaatamata ägedatele ärivõimalustele, jätkan hea meelega oma muretut hipielu, siis tänases loos mul on hoopis uued uudised ja hoopis uue kandi pealt.

Muretu olen ma ikka ning hipielu ei ole ka kuhugi kadunud, aga vahepeal lihtsalt tuli üks geniaalne idee. Nimelt, kuna Peruu on riik, millel on nii palju pakkuda – põnev ajalugu koos inkade ehitistega, mitmekesine ja imeilus loodus, värvikirev kulutuur ning müstikat ja spirituaalsust iga nurga peal. Kuna Peruu on mind siin 3 kuuga jõudnud ära kodustada ning mul on tekkinud väga tore kohalik sõpruskond, siis tekkis mõte, et miks mitte Eesti inimestele ka kogu selle riigi ilu ning põnevust veidi kättesaadavamaks teha. Ma hea meelega tutvustaks ka teistele kohti, mis mulle endale on väga sügava mulje jätnud ning lisaks sellele kasutaks ära seda harukordset juhust, et avaks nö tavaturistile uksed, mis tavaliselt turismigrupis reisides ei avane. Nimelt on minu kohalikud sõbrad nõus eestlased kutsuma oma koju, tegema meile tavalist peruu toitu, rääkima oma vanaemadelt päritud indiaani lugusid ning elust üldiselt. Tuttavad šamaanid on nõus õnnistama meie reisi ohverdustega emakesele maale ning tuttavad antropoloogid rääkima oma kogemustest kohalike põlisrahvastega. Kuna minu arvates on see lausa kingitus Peruu rahva poolt, siis otsustasin koos oma Eesti sõbranna Kristinega, kellel on väike turismiettevõte, et paneme kokku sellise huvitava programmi ning anname eestlastele võimaluse näha lisaks põnevatele ajaloolistele objektidele ning hämmastavale loodusele ka veidi Peruu kulutuuri ning igapäevaelu telgitaguseid.

Seega, mai kuus olen ma kaks nädalat (10. – 26. mai) väikese ja mõnusa reisigrupi juht, kellega koos läheme avastama müstilist ning põnevat Peruud. Kahe nädala jooksul saab kõike – inkade uskumatuid ehitisi, kõrbe ja džunglit, elu ajaloolises inka-hõngulises Cuscos kui ka väga autentses ning elektri-autodeta Amantani saarel, lendu Nazca kõrbejooniste kohal, mis on senini suureks müsteeriumiks ajaloolastele kui ka sissepõikeid šamanismi. Avastame Machu Picchut, mida minul nähes suu enam kinni ei seisnud kui ka saari, mis ehitatud ainult pilliroost ning kuhu peale astudes südame alt veidi kõhedaks võtab. Meil on küllakutse ühelt Peruu linna perelt nende koju ning kahelt maaperelt. Näeme külasid, kus turgude värvikirevus silme ees veel mitu päeva tantsib ning maitseme ära kohalikud söögid-joogid. Igatahes tõotavad tulla väga põnevad kaks nädalat.

Kuna ma ise oma rännakul tavaliselt ilma giidita reisisin, siis saab see hästi huvitav kogemus ka mulle endale olema, sest ilmselt peidab Peruu veel palju huvitavaid nüansse, mis mul kõigi nende kohtade puhul veel avastamata on. Lisaks on kõik need kohad, mis meil plaanis külastada niivõrd huvitavad, et ma võiks sinna ka veel viiendat ja kuuendat korda minna. Ehk ootan ka ise seda reisi suure põnevusega! Niisis, tundub, et ma olen esimest korda selle reisi jooksul tööle asumas ning ma olen väga põnevil selle pärast, et kogu seda kohalikku vahvat elu-olu ka teistega jagada!

Rohkem infot reisi kohta on Kontiki koduleheküljel.

Reisi üldtutvustus

Reisi programm päevade kaupa

Reisi marsruut

Info Peruu kohta

Hotellid

Ehk tulge!! Mul oleks tegelikult ääretult hea meel siin Peruus mõne blogi fänniga kohtuda. Ja otse loomulikult olen tänulik, kui seda infot oma sõprade ja tuttavatega ka levitate!!! Kes tahab rohkem infot, siis kirjutage ja joonistage mulle või siis helistage mulle skype’i. Minu skype kasutajanimi: tammmarika (isegi kui offline olen, siis heliseb mu kohalik mobiiltelefon). Ehk helistage, uurige ja ootan teid reisile!!


Marika, oma uue ameti üle ilmselgelt ärevil

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

nii lahe!!! kuidas sul kull nii palju reisida on onnestunud? :)

marika ja tom ütles ...

Enamus asju, mis minu elus juhtunud, on alguse saanud suurest unistusest. Ja kui on unistus, siis hakkad juba alateadlikult oma elu, valikuid ning kõiki tegemisi sättima nii, et elu viib unistuste täitumisele lähemale. Nii ka minu reisimistega... Reisimine on minu suur unistus olnud juba kooliajast saadik ning nagu nüüd järeldada võib, on see unistus justkui iseenesest täitnud.

Anonüümne, soovin sullegi unistamist ning unistuste täitumist!

Marika